Let us help you

Wij zijn Over De Streep, een 8-koppig team dat zich dag in, dag uit inzet om het mentale welzijn van jongeren te verbeteren. Hoe we het begrip voor anderen en verbinding met elkaar in de hand werken? Met interactieve workshops …

Noem ons gerust goedgelovige wereldverbeteraars, maar bovenal zijn we doodgewone mensen die zich net als veel jongeren een weg baanden door woelige periodes die ons pad kruisten. Ja … Been there, done that.

Het team van de Over De Streep stichting

De start van het verhaal

Het begon allemaal in 1987 … Stichters Rich en Yvonne Dutra St. John riepen het coaching programma Be The Change in het leven, een initiatief dat onrecht in de vorm van pesten, racisme en ongelijkheid een halt wil toeroepen. Hun drijfveer? De wereld verbeteren. Ze wilden anderen een betere kindertijd geven dan deze die ze zelf hadden gehad.

Als kind werden zowel Rich als Yvonne geconfronteerd met pestgedrag. Tot op vandaag blijven zij zich inzetten voor kwalitatieve jeugdzorg. Het concept Challenge Day kende een ongekend succes in de Verenigde Staten, zo sterk dat zelfs Oprah Winfrey het oppikte in een van haar talkshows. Naar aanleiding daarvan vertaalde de Nederlandse documentairemaakster Jessica Villerius het verhaal naar een pakkende documentaire die we hier bij ons kennen als ‘Over De Streep’. De start van een nieuw hoofdstuk …

"Na mijn eerste ontmoeting met Rich en Yvonne wist ik het meteen: hier wil ik deel van uitmaken." - Vincent Méclot

Coach en oprichter van de Over De Streep-dagen Vincent Méclot smijt zich samen met zijn team helemaal in dit verhaal. Net daarom organiseert hij in België en Nederland Over De Streep-dagen met zijn vzw.

"Dit mag dan al jaren mijn beroep zijn, toch sta ik keer op keer perplex van de straffe jongeren die ik via deze weg ontmoet. Zolang ik dit gevoel kan blijven vasthouden, is het voor mij duidelijk: wij hebben hier nog wat te doen samen."

Organiseer een Over De Streep-dag

Veel gestelde vragen:

Op welke dagen kan er een Over De Streep workshop geboekt worden?

Onze workshop kan enkel op maandag, dinsdag en donderdag geboekt worden in België. Omdat deze een volledige schooldag in beslag neemt en wij ook de dag erna evalueren kan dit dus niet op woensdag en vrijdag.

In Nederland is het wel mogelijk om op woensdag een workshop te boeken omdat de schooluren verschillend zijn dan deze in België.


GA NAAR FAQ

Ontmoet het team

Vincent Méclot - Coach Over De Streep

Vincent

Trainer & oprichter

Vincent gelooft er sterk in dat je je dromen kan waarmaken, zolang je er maar voor gaat. Hij heeft een groot hart voor jonge mensen, omwille van wat hij zelf meemaakte als jongen.

Betty

Trainer

Vandaag is Betty vooral bezig met beweging, in de breedste zin van het woord. Haar specialisatie is zowel yoga als aandachtstraining. Zo maakt ze los wat te vast zit en verstevigt ze wat te los is. Letterlijk én figuurlijk. Betty neemt de jongeren mee en laat ze niet meer los.

Over De Streep Trainer Elyn Verleye

Elyn

Trainer

Connecteren en verbinden met jongeren, daar leeft Elyn voor. Niet aan de oppervlakte blijven, maar dieper gaan. Tijdens de workshops steekt de jongeren aan met haar enthousiasme. Ze is er voor een lach én een traan.

Anuschka

Trainer

Wat typerend is aan Anuschka? Dat is haar humor, openheid, enthousiasme en betrokkenheid. Daarnaast hecht ze veel belang aan het écht contact maken met mensen door helemaal zichzelf en aanwezig te zijn! Ze daagt jongeren (én zichzelf) graag uit om te blijven geloven in je dromen, trots te zijn op wie je bent en oprecht plezier te maken met elkaar.

Trainer Dick Over De Streep

Dick

Trainer

Dick is leuk en grappig, hartelijk, slim en vindt het heerlijk om mensen te helpen om met hun gevoelens om te gaan. Familie is voor hem heilig. Ze praten open over wie ze zijn, wat ze in het leven hebben meegemaakt en helpen elkaar. Dit trekt Dick door in de workshops.

Ineke

Trainer

Ineke is één brok enthousiasme en positiviteit. Met haar grote glimlach neemt ze jongeren graag mee op sleeptouw. Op een speelse en liefdevolle manier daagt ze hen uit om uit hun comfortzone te stappen en te groeien. Haar missie: elke dag inspireren, verbinding creëren en mensen doen stralen.

Tanja Jordens is coördinator van Over De Streep

Tanja

Coördinatie

Tanja is ontzettend dankbaar dat ze dit werk kan doen, omdat ze op deze manier jongeren de kans kan geven om over hun gevoelens te leren praten, iets wat ze zelf pas op latere leeftijd heeft geleerd.

Andries Verpraet - Bestuurslid Over De Streep

Andries

Bestuurslid

Andries is professioneel werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater en haalt er energie uit als hij een meerwaarde kan betekenen voor anderen. Andries gelooft ook oprecht dat iedereen een meerwaarde kan zijn voor anderen en kwam op die manier in contact met Over De Streep. Als bestuurslid wil Andries achter de schermen zowel inhoudelijk als praktisch ondersteunen om deze belangrijke boodschap bij alle jongeren en scholen te krijgen. 

Eric

Bestuurslid

In mijn lange carrière als oprichter en directeur van de kappersgroep Kreatos heb ik veel dingen meegemaakt, maar spijtig genoeg ook veel conflicten. In essentie kwam het allemaal neer op “WEES JEZELF“ en laat iedereen ook weten wie je bent, met respect voor de ander. "Als je me echt zou kennen" is voor mij dé magische zin.  OVER DE STREEP is wat mij betreft de beste workshop voor leerlingen van het middelbaar om zichzelf beter te leren kennen en hun gevoelens op een veilige manier te leren uiten.

Ruben is ambassadeur voor Over De Streep

Ruben

Ambassadeur

Door dagdagelijks met z’n twee voeten tussen jongeren in het onderwijswerkveld te staan ziet Ruben heel vaak jongeren die het moeilijk hebben. Hij heeft zelf al meermaals ervaren wat een geweldig cadeau een "Over de Streep" is en wil dan ook niets liever dan zoveel mogelijk jongeren de kans te geven dit ook te ervaren én te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Klaar om hard te gaan?

Mogen wij rekenen op de positieve ingesteldheid, team spirit en unieke mix van persoonlijkheden van jouw leerlingen? Dan hebben we alles in huis om er samen een veelbelovende, constructieve workshop van te maken. Wij zijn klaar … Jouw school ook?

Boek een gesprek in

Deelnemende scholen of begeleiders aan het woord:

Schitterende afwisseling tussen spelletjes en gespreksactiviteiten. Emotionele dag, waarna iedereen toch met een positief gevoel naar huis toe kan. Ik geloof dat deze dag iets veranderd heeft binnen deze groep leerlingen en leerkrachten.

Leerkracht SJC Aalst

Door de professionele en “echte” begeleiding van Vincent en Anuschka hebben onze leerlingen opnieuw een schitterende dag beleefd waaruit heel wat gevoelens naar bovenkwamen en waarbij jongeren zichzelf blootgaven en mochten ervaren dat zij zeker niet alleen staan.

Directie school Vlaams Brabant

Throwback naar 8 maart, nog eens bedankt voor de geweldige dag en ervaring Vincent, zeker eentje om niet snel te vergeten!

Casandra M.

Nood aan een snelle interventie of contact. Bel ons op of laat ons u opbellen.

09 279 35 44