De Over De Streep-workshop

Anderen aanvaarden begint bij jezelf en dat is niet altijd gemakkelijk. Met onze Over De Streep-workshop willen we jongeren tonen dat het anders kan. Dat je als middelbare scholier een keuze hebt: elkaar veroordelen of elkaar begrijpen. We gaan voor het tweede. Jouw school ook?

start over de streep workshop - inleiding door coach midden in groep school

Je ziet het misschien niet aan mij maar...

"Ik hoor er niet bij." "Ik voel me niet goed in m'n vel." "Ik heb het thuis niet altijd even gemakkelijk."

Hoeveel jongeren lopen er niet rond met deze gedachten? Hoeveel jongeren worstelen er niet met zichzelf, hun gevoelens, en zoeken naar een luisterend oor dat niet veroordeelt?

Tijdens onze Over De Streep-workshop geven we jongeren de ruimte om zichzelf en hun klasgenoten beter te leren kennen. Om te ontdekken waarin ze verschillen, en op welke vlakken ze sterker op elkaar lijken dan ze misschien wel zouden denken.

Been there, done that

Wij willen jongeren de kans geven om hun verhaal te delen in een setting die kwetsbaarheid toelaat en zelfs aanmoedigt. Tenslotte zijn we allemaal ooit jong geweest en hebben we dezelfde groeipijnen ervaren.

Geen paar schouders is gemaakt om de wereld alleen te dragen

We merken meer dan ooit tevoren dat in je eentje met je problemen blijven zitten altijd in een doodlopende straat uitmondt. In gesprek gaan met een vriend(in), klasgenoot of leerkracht kan verlichting bieden, en jongeren laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. Wij en jullie zijn er voor hen.

contact

Noem ons gerust goedgelovige wereldverbeteraars, maar bovenal zijn we doodgewone mensen die zich net als veel jongeren een weg baanden door woelige periodes die ons pad kruisten.
Ja … Been there, done that.

Deelnemende scholen of begeleiders aan het woord:

Schitterende afwisseling tussen spelletjes en gespreksactiviteiten. Emotionele dag, waarna iedereen toch met een positief gevoel naar huis toe kan. Ik geloof dat deze dag iets veranderd heeft binnen deze groep leerlingen en leerkrachten

Leerkracht SJC Aalst

Door de professionele en “echte” begeleiding van Vincent en Anuschka hebben onze leerlingen opnieuw een schitterende dag beleefd waaruit heel wat gevoelens naar bovenkwamen en waarbij jongeren zichzelf blootgaven en mochten ervaren dat zij zeker niet alleen staan

Directie school Vlaams Brabant

Throwback naar 8 maart, nog eens bedankt voor de geweldige dag en ervaring Vincent, zeker eentje om niet snel te vergeten!

Casandra M.

Ga jij met jouw leerlingen over de streep?

Staat jouw leerkrachtenkorps als één front achter haar leerlingen? Zijn jullie klaar om een sterk signaal naar hen uit te zenden en hen te laten voelen dat jezelf zijn okay is? Geven jullie hen ten slotte de kans om helemaal open te bloeien en verder te groeien tot veerkrachtige individuen die sterk in hun schoenen staan, en die weten dat ze hun plekje in de maatschappij mogen opeisen? Driemaal ja?

Dat dachten we al. Neem contact met ons op, we bespreken alle details en lichten je graag alles toe van A tot Z.

contact

Nood aan een snelle interventie of contact. Bel ons op of laat ons u opbellen.

09 279 35 44